Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla ha erigit un monòlit als morts a la Guerra Civil

A la plaça de la Font de l’Esteve, l’ajuntament del Pla del Penedès ha erigit un monòlit de 4 tones amb una placa amb els noms de les més de quaranta persones que van morir, al Pla, entre els anys 1936 i 1939.

Coincidint amb la Diada, es va descobrir aquesta placa i es va fer un petit acte de reconeixement a les persones mortes a la Guerra Civil, al Pla.<br />L’alcalde, Alfred Martínez, considera que aquest 2010 ha arribat el moment de fer aquest petit homenatge i ens explicava que no tot eren morts al front.
La descoberta de la placa va anar a càrrec de dos supervivents planencs de la Lleva del Biberó, Josep Piñol i Pere Gibert.<br />En l’acte hi van participar els exalcaldes vius del Pla del Penedès des del 1936 fins l’actualitat i que són Jaume Vallés, Anton Guilera, Francesc Cardús, Emili Rosich, Ramon Colomer i l’actual, Alfred Martínez, així com familiars dels morts.<br />La regidora de Cultura, Dolors Chacón, explica la ubicació del monòlit, així com l’especial sensibilitat que revestia l’homenatge.

El president de l’IEP, Ramon Arnabat, i l’historiador local, Josep Vallés, també han contribuït a l’homenatge que va reunir més de 300 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: