Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una demanda arran del testament d’un vilafranquí arriba al TC

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"></span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

<span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" /><span style="font-family: Times New Roman;" />La sentència del Constitucional ha evitat que dues filles adoptades fossin desheretades.

<span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

</span></span></span></span>
<div></div>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">El plet es remunta a un testament de l’any 1927 en el qual un vilafranquí deixava dues finques rústiques al seu fill gran i en cas que no tingués descendència als seus germans Arcadi, Ramon i finalment a Antoni i Joan, nascuts del segon matrimoni. El testament és complex i imposava a més, com a condició, que quan morís algun d’aquests substituts l’herència passés al seu fill legítim.</span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"></span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">El problema ha sorgit al morir el tercer dels fills, l’any 1995, deixant vídua i dues filles adoptades. Quan la Dolors i la Carme van voler inscriure les dues finques en qüestió al seu nom, van topar amb una negativa per part del registre pel fet de ser adoptades.</span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Elles van portar el cas als tribunals i en el seu dia, tant el Jutjat de Vilafranca com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també els van denegar la propietat de les finques, però ara el Tribunal Constitucional ha reconegut el seu dret a no ser discriminades pel fet de ser filles adoptives.</span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<div></div>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: