Dijous, 6 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Junts torna a ser la força més votada a Vilafranca però qui més creix és el PSC

Junts torna a ser la força més votada a Vilafranca però qui més creix és el PSC

A les diferents seus comarcals dels partits polítics es va seguir amb molta atenció i nervis l’escrutini dels vots.

A nivell local, a la capital de l’Alt Penedès, hi ha hagut un frec a frec entre Junts i PSC. Finalment Junts repetia com a guanyadors amb 4.770 vots, mentre que fa tres anys en va obtenir 3.985. A prop de Junts el PSC amb un gran creixement, passant dels 2.780 vots de l’any 2021 als 4.260 actuals.
ERC es manté com a tercera força però, com en el conjunt de Catalunya, ha viscut una forta baixada. Passant dels 3.534 vots d’ara fa tres anys, als 2.536 d’aquestes eleccions.
La CUP també baixa clarament, però es manté com a quarta força a Vilafranca. Ha aconseguit 1.230 vots, mentre que abans n’havia recollit 1.669.
Tot seguit s’ha situat el PP que recupera clarament la seva presència a Vilafranca. Ha aconseguit 1.092 i fa tres anys només en va assolir 338.
Una de les sorpreses és Aliança Catalana que amb 899 vots queda lleugerament per sobre de Vox.
Per la seva banda Vox ha crescut lleugerament respecte fa tres anys i ha arribat als 830 vots.
I per sota hi ha els Comuns-Sumar que han viscut una forta baixada. Han aconseguit 689 vots en aquestes eleccions, mentre que en les anteriors n’havien recollit 822.

Per sota hi ha PACMA i Alhora, i sota d’aquestes candidatures Ciutadans que a Vilafranca ha tingut una patacada molt important, passant dels 496 vots del 2021 als 64 d’aquest darrera nit electoral.
Amb aquests resultats la valoració de Junts a Vilafranca era optimista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: