Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 3.000 persones reivindiquen a Vilafranca ajuts econòmics per als celíacs

L’Associació de Celíacs de Catalunya ha organitzat una jornada reinvindicativa a Vilafranca per unir esforços en la lluita per la normalització de la vida de les persones que pateixen intolerància al gluten.

L’acte es va celebrar dissabte al Parc de Sant Julià i hi van assistir prop de 3.000 persones d’arreu del país. A banda de les moltes activitats programades, la presidenta de l’associació, Matilde Torralba, ha fet la lectura d’un manifest i el director de l’Agència Catalana de Consum, Jordi Anguera, i la regidora de Vilafranca Dolors Rius han remarcat la voluntat del col·lectiu celíac en l’organització d’actes com aquest.

L’associació ha reivindicat en aquest text una unió d’esforços de totes les parts implicades.

Des de la delegació de l’Alt Penedès de l’associació es mostraven molt satisfets per l’assistència a aquesta activitat d’unes 3000 persones.

Per la seva part el director de l’Agència Catalana de Consum, Jordi Anguera, assenyalava el suport a l’entitat , sobre tot el aspectes com l’etiquetatge dels productes.

L’Associació de Celíacs de Catalunya ha presentat un estudi que constata el sobrecost que representa per a les persones celíaques l’únic tractament que poden seguir, una dieta sense gluten. Segons aquest estudi, un celíac paga actualment per la seva cistella de la compra el que pagarà d’aquí a més de 30 anys una persona no celíaca per la mateixa compra. És a dir, els productes aptes per a celíacs de primera necessitat són entre un 67% i un 3.267% més cars que els no aptes.<br />Durant la jornada d’aquest dissabte, els assistents van poder gaudir d’una botifarrada sense gluten, la participació en diverses activitats infantils i una exposició de productes aptes per a celíacs de 14 fabricants. A més, se’ls va oferir la possibilitat de fer-se un test que detecta la predisposició a la malaltia celíaca i les possibles transgressions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: