Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana més participació ciutadana a l’Espirall

La CUP creu que el seguiment de la llei de barris a l’Espirall està mancat de participació ciutadana i demana crear una comissió i un pla de comunicació.

La Candidatura d’Unitat Popular presentarà una moció al proper ple municipal de l’ajuntament de Vilafranca sobre el seguiment del projecte de la llei de barris a l’Espirall. Des de la CUP consideren que aquest seguiment està mancat de participació ciutadana. Diuen que el comitè de seguiment i avaluació del projecte només es reuneix un cop l’any i que les comissions de participació ciutadana que estan funcionant, anomenades "La gent del barri" i "El nostre entorn", estan exclusivament configurades per gent a títol individual. Això suposa, des del punt de vista de la CUP, que la principal entitat del barri, l’Associació de Veïns, queda exclosa d’un espai de participació i seguiment del projecte.
Per això, la CUP proposa la creació d’una comissió de participació i seguiment per estar a sobre de les diferents actuacions de la llei de barris i avaluar i valorar els resultats i l’impacte d’aquestes. La comissió estaria integrada pel cap de l’Oficina Tècnica de la Llei de Barris, la tècnica de participació ciutadana de l’ajuntament, la regidora de Barris, l’Associació de Veïns i tres representants de cadascuna de les comissions ja existents.<br />D’aquesta manera i amb reunions mensuals de la comissió, s’establiria una coordinació més clara del projecte, segons la CUP.

Els regidors de la Candidatura d’Unitat Popular també opinen que caldria crear un pla de comunicació associat a la llei de barris que permetés assegurar que totes les accions són comunicades als veïns i veïnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: