Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els poetes blocaires es tornen a reunir a Vilafranca

La comunitat de poetes blocaires es torna a trobar a Vilafranca, ara en la presentació de l’únic llibre que explora aquest fenomen

<br />La poesia és un art que té una sortida complicada en el món editorial. A més, per a moltes persones, el fet d’escriure és més una afició que l’intent d’anar més enllà. Per tot plegat, la poesia ha anat vivint en els darrers anys un augment de la seva presència a internet. Concretament, a través de blogs personals que publiquen al món poetes professionals o aficionats amb ganes de donar a conèixer els seus versos. Fa sis anys, la poetessa penedesenca Violant de Bru va descobrir aquesta possibilitat, va obrir el seu blog i, des de llavors que publica les seves creacions a internet. Ella i Santi Borrell, un altre poeta penedesenc, van unir esforços i van impulsar la primera trobada de poetes blocaires. Aquesta iniciativa, totalment novedosa, es va celebrar a Vilafranca l’any passat, coincidint amb el dia mundial de la poesia i amb una participació prou destacada de més d’una trentena de poetes. Aquella trobada ha donat com a fruit el llibre "Poems and blogs. Poetes a la xarxa", autoeditat per aquests dos poetes. Violant de Bru resumia tota aquesta història partint de la seva experiència personal.
Aquest dissabte a la tarda, a la sala d’actes de l’Escorxador es presentava públicament el llibre amb la presència dels poetes participants. La professora de llengua i literatura Anna Ruiz Mestres era l’encarregada de fer la presentació.

Destacava que el llibre capta una nova forma de comunicar-se dels poetes, que s’adrecen als lectors però també a la comunitat d’aficionats a la poesia.

El llibre conté un recull de més d’una trentena de poetes que escriuen habitualment a un blog. Està organitzat alfabèticament pel nom dels autors i cada autor va acompanyat d’una fotografia, una petita biografia i tres o quatre poemes, cadascú amb el seu estil particular. "Poems and blogs. Poetes a la xarxa" es pot trobar a les llibreries de Vilafranca al preu de 15 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: