Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen a Mollerussa el primer 7 de 7 amb un sol enxaneta de la història dels castells

Ahir, els Castellers de Vilafranca van actuar a Mollerussa en motiu de la diada castellera de Festa Major conjuntament amb els Margeners de Guissona i els Castellers de Sant Cugat.

<br />En primera ronda, els Verds van descarregar el 4 de 8, que va pujar molt segur i que va comptar amb l’estrena d’un segon. A continuació, van encarar un 3 de 8 impecable que va permetre l’estrena d’un terç i d’un dos. En la tercera ronda, els verds van decidir afrontar el 7 de 7 per primera vegada. El castell va pujar ferm i amb bones mides i també va possibilitar l’estrena d’un nou dos de la colla. Aquest castell, inèdit pels Castellers de Vilafranca, és una estructura composta formada per un quatre i un tres, amb dos poms de dalt formant dos pollegons, i un sol enxaneta coronant cada estructura. Si bé el 7 de 7 dels Castellers de Vilafranca és el primer descarregat amb un sol enxaneta, els Margeners de Guissona van descarregar la temporada passada aquesta estructura amb dos enxanetes en tres ocasions.<br />Per acabar l’actuació, els penedesencs van realitzar un vano de 5.
Els Castellers de Vilafranca també van actuar divendres al Camp Nou. L’actuació dels Verds va tenir lloc en el marc de la jornada de promoció turística "Buy Catalunya" i que va significar la inauguració de la nova platea del Camp Nou que acollirà durant l’estiu diversos esdeveniments de caire empresarial i institucional.

Els castells es van alçar a dins de l’estadi, a tocar del terreny de joc, davant de la tribuna principal. El primer castell va ser un 4 de 8 molt quiet, en segona ronda es va descarregar la torre de 8 amb folre, la tercera de la temporada, i el tercer castell va ser un 3 de 8. En la ronda de pilars, els de Cal Figarot van realitzar un pilar de 6 molt treballat que va acabar cedint en últim instant un cop la canalla ja era fora de la pinya. El poc temps de recuperació entre castell i castell, va passar factura als castellers del pilar. L’actuació es va acabar amb un vano de 5.<br />Aquesta dels verds és l’actuació més complerta feta mai al Camp Nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: