Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Tractat de Lisboa: una porta per a una nova Europa

<br />La importància del Tractat de Lisboa i la intensificació de la participació ciutadana a Europa centren una conferència a Vilafranca.

Dijous es feia a l’Auditori de Vinseum la conferència "El Tractat de Lisboa: una porta per a una nova Europa".<br />L’acte comptava amb les explicacions de l’advocat Stefan Rating, membre de l’associació Horitzó Europa, que es va constituir a Catalunya l’any 2007 per intentar acabar amb la distància que separa els ciutadans del concepte europeísta. Rating se centrava especialment en explicar el que representa per als ciutadans de la Unió Europea el Tractat de Lisboa, però també reflexionava sobre aquesta idea de l’Europa llunyana i sobre el desconeixement que regna entre la població.
L’advocat destaca, del Tractat de Lisboa, tres punts fonamentals: l’eficiència, la democràcia i el fet que Europa se situï en l’escenari internacional.

Rating, però, destacava que l’àmbit de la democràcia hi ha un gran ventall de possibilitats que s’obren a la participació ciutadana.

La conferència sobre el Tractat de Lisboa es complementava amb la instal·lació d’un punt d’informació Europe Direct gestionat per la Diputació de Barcelona. El funcionament d’aquest punt l’explicava des de l’àrea de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona Gemma Garcia.<br />L’acte estava organitzat pel Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: