Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranquins i penedesencs també pateixen les restriccions de l’espai aeri

Diversos vilafranquins i penedesencs també han patit les conseqüències del tancament d’aeroports i la suspensió de vols.

Els penedesencs que tenien previst agafar un vol aquests dies, inclosos els que volien veure el parit del Barça a Milà, també estan patint les conseqüències del tancament de l’espai aeri provocat pel núvol de fum provinent del volcà islandès Eyjafjalla. Tot i que els vols s’han començat a recuperar, més de 80.000 trajectes han estat cancel·lats. N’hi ha que han pogut saber a temps que no calia desplaçar-se a l’aeroport però altres s’han trobat fora de casa sense poder tornar i, en molt casos, la manca d’informació per part de les companyies aèries i els mateixos aeroports ha estat la causa de l’enuig dels viatgers.<br />Dos vilafranquins afectats per aquesta excepcional situació van ser entrevistats ahir al matí al magazine de Ràdio Vilafranca Plaça Penedès. El Jordi Fortuño es trobava a Düsseldorf per motius de feina i, finalment, després d’un llarg periple va tornar abans d’ahir al vespre a casa. Ell es queixava sobretot del tracte rebut.
L’ex administradora de la Festa Major Txell Montserrat ha tornat aquesta matinada en autocar des de Viena, on havia assistit a una reunió del Consell Europeu de la Música. Ahir al matí es trobava a prop de Milà i també es queixava de la manca d’informació.

En tots dos casos, la situació viscuda els ha fet reflexionar sobre el funcionament de la societat.

La paràlisi aèria és motiu de polèmica perquè les companyies creuen que se n’ha fet un gra massa però la Unió Europea insisteix en que la decisió que s’ha pres era per garantir la seguretat davant un fet sense precedents com és aquest núvol de cendra volcànica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: