Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El centre de visites de Torres rep més de 85.000 visites en un any

Els més de 85.000 visitants que ha rebut el centre de visites de Bodegues Torres constaten les potencialitats de l’enoturisme al Penedès.

Aquesta Setmana Santa el centre de visites Bodegues Torres ha mantingut un alt nivell de visites turístiques, com durant la resta de l’any. Gent d’arreu de Catalunya, però també grups d’estrangers venen al Penedès amb ganes de veure el paisatge i tastar els vins. Formen part del que s’anomena enoturisme o turisme cultural associat al vi. Segons dades de l’empresa vilafranquina durant l’any 2009 el centre situat a Pacs del Penedès va rebre 86.875 visitants, dels quals uns 74 mil eren turistes.  Per posar alguns exemples d’aquest cap de setmana la Betlem Buixader, de Sant Fruitós de Bages, explicava que a casa seva tenen interès per la cultura del vi i que venien al Penedès per ampliar-la. El barceloní, Jesús Pérez, apunta l’interès per conèixer la història lligada a l’empresa vitivinícola. Una de les coses que destaquen els turistes que venen el Penedès és el paisatge que es troben. La procedència majoritària és de turistes de les comarques barcelonines, superant els 20.000 turistes. Pel que fa als turistes estrangers es registren fins a 80 nacionalitats diferents. Els països que mostren més interès per l’enoturisme al Penedès són França, amb 6.745 visitants a Torres durant l’any 2009, o Rússia amb 5.147 visitants. Segueixen amb més de tres mil turistes la Gran Bretanya, Alemanya i els Estats Units.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: