Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya especial de l’AECC contra el càncer de còlon

La junta local de l’Associació Espanyola contra el càncer ha informat sobre el càncer de colon i la seva prevenció amb una campanya especial.

<br />Amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de colon, que es va celebrar el passat 31 de març, la Junta Local de Vilafranca de l’Associació Espanyola contra el Càncer va organitzar una taula informativa davant la capella de Sant Joan aquest dissabte en plena jornada de mercat.<br />La finalitat era repartir fulletons informatius i material didàctic sobre la prevenció i detecció d’aquest tipus de càncer. Enguany, les persones voluntàries de l’associació van identificades amb una samarreta verda.<br />Els voluntaris van repartir pomes i taronges entre les persones que s’acostin a la taula, per tal de promoure el consum de fruita entre la població, ja que una dieta saludable i variada, rica en fibra, fruita i verdura, juntament amb un consum moderat de greixos, sucres i alcohol, no fumar i fer exercici físic a diari, pot ajudar a reduir considerablement els riscos de contraure aquesta malaltia. La presidenta de la junta local Montse Vidal ho explicava.
El càncer de colon és el més freqüent a Europa i pot afectar tant a homes com a dones. Per això, és molt recomanable que totes les persones d’entre 50 i 69 anys que es troben en edat de risc es realitzin una prova de detecció de sang oculta en femta, almenys cada dos anys.

Des de l’associació van valorar la jornada molt positivament, perquè la gent responia molt bé en tot moment.

Les persones que vulguin obtenir més informació sobre els serveis que presta l’Associació Espanyola Conta el Càncer o sobre les activitats que es porten a terme des de la Junta Local de Vilafranca, poden contactar-hi a l’adreça electrònica

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: