Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i Vilanova, connectades ben aviat amb un servei de bus diari

Properament un servei de busos diaris connectarà Vilafranca i Vilanova, per fer front al dèficit de transport públic entre les dues comarques.

A partir d’aquesta primavera, les dues poblacions estrenen un nou servei d’autobusos directes que les unirà els dies feiners i també els festius. Això reforçarà la línia que ja existia fins ara i que permetrà que s’agiliti el trajecte i la freqüència de pas per als viatgers que es desplacen diàriament entre aquestes dues comarques, i que es calcula que són unes 5.000. Pel que ha transcendit aquesta setmana, els dies feiners es disposarà de fins a 14 viatges en cada sentit, els dissabtes, 8, i els festius, 5, quan fins ara el servei no es dóna. <br />Se n’havia parlat mesos enrere i finalment la mesura s’acabarà implantant. De fet, la Generalitat, a través de la direcció general de Transports, vaticina que al llarg d’aquest any la freqüència del transport públic entre Vilafranca i Vilanova s’incrementaria fins a un 60% en relació amb el servei d’ara. <br />El regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, ressalta la importància que les dues capitals estiguin ben connectades.

Avui dia el servei de busos ofereix nou viatges en cada sentit els dies feiners. Però l’inconvenient per als usuaris és que s’atura a massa municipis, nuclis i urbanitzacions del Garraf i la nostra comarca. Justament això comporta que el servei sigui poc pràctic per als trànsits entre Vilanova i Vilafranca amb una durada que pot superar perfectament l’hora de trajecte.

El servei de busos és l’única tipologia de transport públic que uneix regularment l’Alt Penedès i el Garraf. Aquests busos garanteixen les comunicacions en absència d’un servei ferroviari entre les dues comarques. A l’espera, això sí, de la línia orbital que les pugui unir a través del ferrocarril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: