Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos protesta a Alimentària

Unió de Pagesos protesta a la fira Alimentària i insisteix en què la destil·lació extraordinària plantejada pel Ministeri és insuficient

Representants del sindicat Unió de Pagesos han estat presents a la fira Alimentària per protestar contra l’actual situació del món agrari.<br />Des del sindicat opinen que no es pot mostrar una realitat falsa de portes enfora quan el sector es troba en condicions molt delicades en aquests moments de crisi.
Per la seva banda, el responsable nacional del sector de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos Joan Santó ha valorat d’insuficient la proposta acordada pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural amb les organitzacions agràries per la destil·lació complementària d’alcohol d’us de boca de dos milions d’hectòlitres. La Unió de Pagesos fa temps que demana una destil·lació de crisi a tres euros per reduir els excedents i proposa també el que es coneix com a verema en verd, que recull la normativa europea i que consisteix en no collir el raïm amb compensacions econòmiques pels pagesos.

Santó recorda que ja hi va haver una primera destil·lació a un preu inferior i posa en dubte que la Unió Europea aprovi una mesura que provoca greuges comparatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: