Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma “Junts per l’Espirall” neix per desencallar la Llei de Barris i aconseguir nous equipaments

Amb el nom de "Junts per l’Espirall" una desena de veïns en bona part d’aquest barri, que concentra el 20% de la població de tot Vilafranca, s’han reunit per formar una plataforma en què de manera conjunta puguin treballar qüestions que individualment els preocupen.

Tant la greu crisi econòmica com la crisi de model de societat. La plataforma sorgeix, doncs, per trobar solucions a les mancances del barri. Una empresa que reconeixen que no serà bufar i fer ampolles.
En la reunió de la nova plataforma espirallenca hi havia membres de la junta de l’Associació de Veïns del mateix barri, entre ells el propi president, Antonio Díaz. Els impulsors de "Junts per l’Espirall" aclareixen, d’entrada, però, que no volen substituir les activitats ni programes propis de l’entitat veïnal. Ans al contrari. Asseguren que la seva tasca és complementària, que neix per donar-hi suport, i es volen concentrar en la demanada i revindicació de certs temes especialment per mirar de desencallar la Llei de Barris.

"Junts per l’Espirall" es concep com una plataforma oberta, plural. Tothom qui vulgui en pot formar part. I per ser-ne membre només cal estar d’acord amb els principis que els han empès a aglutinar-se. Com comentava el seu secretari, a curt termini esperen reunir-se amb les altres entitats del barri i les formacions polítiques.

Els primers objectius passen per les infrastructures del barri i l’organització d’activitats per contactar amb els conciutadans.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: