Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Comerç Ciutadà demana una moratòria per les llicències a grans superfícies

Comerç Ciutadà demana als ajuntaments de CiU coherència amb el votat per la formació al Parlament i no donin llicències per grans superfícies. La Fundació , de la qual forma part l’Associació Centre Vila de Vilafranca, ha fet públic el seu posicionament davant el decret llei d’ordenació d’equipaments comercials que el Parlament de Catalunya va aprovar el gener passat.

En principi la Fundació ha estat participant en la taula de comerç, i tot i que diu que no ha estat una llei consensuada accepta el resultat.<br />Com explica el co-president de Centre Vila, Fèlix Hill, des de la Fundació s’ha fet arribar una carta als ajuntaments catalans governats per CiU per tal de demanar-los que siguin coherents amb el què la seva formació ha votat al Parlament, i per tant que estableixin una moratòria en l’atorgament de llicències per a la implantació de grans superfícies fins passades les eleccions. Hill comenta que la llei te coses bones, ja que defensa els centres urbans al considerar que en zones que no siguin trams urbans consolidats no es podran fer centres comercials. D’aquesta manera s’eviten els polígons industrials per ubicar aquests equipaments.<br />Des de Centre Vila però, insisteixen en que no hi s’ha aconseguit el consens en la qüestió dels sostres en quan a metres quadrats dels centres comercials.
La Fundació Comerç Ciutadà defensa els interessos de més de 4.500 establiments del centre ciutat de dotze poblacions catalans, entre les quals hi ha capitals com Tarragona, Granollers, Vic, Figueres o Igualada, a banda de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: