Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Josep Junyent explica que després del terratrèmol s’haurà de reconstruir pràcticament tot el centre de Curicó

Ja fa uns dies vàrem comentar els efectes que el terratrèmol que va afectar dissabte Xile va tenir també a la zona de Curicó, on l’empresa penedesenca Miquel Torres hi te unes bodegues. Ràdio Vilafranca ha pogut parlar amb el vilafranquí Josep Junyent, que des de fa un any es troba a Curicó treballant a les instal·lacions de Torres.

Junyent ens ha explicat que en el moment del terratrèmol ell es trobava acampat a la serralada dels Andes, i que per tant tot i sentir el fort tremolor i el soroll que va provocar el terratrèmol, no tenien el risc de que els caigués cap paret o sostre al damunt. Des de dimarts ja es troba de nou a Curicó, i comentava que tothom fa tot el possible per recuperar la normalitat, tot i que resulta complicat. Explicava Junyent que de fet el centre de Curicó s’haurà d’enderrocar pràcticament tot per reconstruir-lo.
Explica també que molts dels pobles del costat de Curicó han sofert també una situació similar i es troben pràcticament destruïts. Tot i això Josep Junyent remarcava que la situació és més tranquil·la que en d’altres zones del país. Ell destacava també la feina de coordinació i suport als ciutadans que ha fet una emissora de ràdio de Curicó.

Per aquest vilafranquí, una situació com aquesta fa també que les persones mostrin la seva faceta més solidària.<br />Junyent explica també què per exemple a Curicó es viu una situació de col·lapse circulatori molt important. Per a entrar a la ciutat a través de la Panamericana s’han de creuar dos ponts que s’han vist afectats per el terratrèmol. Remarcava també què, en el seu cercla més proper no han hagut de lamentar danys personals, però que si hi ha força gent que s’ha quedat sense casa.

En aquests moments a la zona s’estan produint diferents rèpliques, tot i que Junyent explica que gran part de la població no ho viu amb un neguit especial ja que estan habitats a petits tremolors. El que sí els va sorprendre va ser la força i la magnitud del sisme de dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: