Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segons les dades de l’Informe ADEG la recuperació sembla anar-se materialitzant

La consultora Actíva Prospect acaba d’entregar l’Informe ADEG de Conjuntura Econòmica per a les comarques del Penedès i el Garraf corresponent al 4t trimestre de 2009.

<br />El contingut optimisme que permeten mostrar els indicadors globals es pot traslladar a l’anàlisi de les tres comarques de l’àmbit Penedès-Garraf. La disminució de la intensitat tant de la destrucció dels llocs de treballs com de la desaparició de centres de treball ha continuat en els darrers tres mesos de l’any i ja és un fet comú a pràcticament tots els sectors econòmics de les tres comarques.
El president de l’ADEG, Xavier Cardona, assenyala que les dades no són positives però que malgrat tot l’Alt Penedès és , de les tres comarques, la que té més recursos per poder sortir abans de la crisi.

Una de les reclamacions que fan les patronals des de fa més d’un any és que es millorin les línies de crèdit a les petites i mitjanes empreses, i aquest continua sent encara un tema urgent i pendent.

Un altre dels aspectes que poden ajudar al món de l’empresa a superar la crisi és que no s’allarguin els terminis de pagament de les administracions.

Respecte a les dades de l’informe ADEG de Conjuntura Econòmica corresponent al 4t trimestre de 2009 , la caiguda dels llocs de treball se situa, en termes interanuals, en el -4,1% a l’Alt Penedès. <br />La recuperació que sembla anar-se materialitzant dependrà de l’evolució futura dels sectors clau de cada comarca, ja que només una recuperació més decidida en sectors com el comerç, la indústria o la construcció permetrà consolidar la tendència iniciada l’anterior trimestre.<br />En aquest sentit, la situació del comerç, que no acaba d’arrancar a cap de les tres comarques, compromet la recuperació del sector serveis, tot i la millora de la immobiliària i els serveis empresarials i l’hoteleria a l’Alt Penedès i el Garraf i el bon comportament general de la sanitat i els serveis socials, l’administració i la seguretat social i l’educació.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: