Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP dóna suport als encausats penedesencs per delicte electoral

La Candidatura d’Unitat Popular ha celebrat una conferencia de premsa a la sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca per fer públic el suport i demanar l’arxivament del procés obert contra dotze penedesencs acusats de delicte electoral per haver recollit signatures a favor del dret de decidir durant la jornada electoral de les eleccions espanyoles del 9 de març de 2008.

Entre els encausats hi ha el regidor de la CUP de Vilafranca, Xavier Navarro, que arribat el cas, podria ser fins i tot inhabilitat del seu càrrec. A la roda de premsa el regidors de la CUP de Vilafranca, Xavier Navarro i Llorenç Casanova, estaven acompanyats per els regidors Anna Gabriel, de Sallent, Joan Garriga, Joan Torrents, i Anna Gavaldà, de Sant Pere de Ribes, i Montserrat Vinyets i Albert Ventura de Sant Celoni. Rambé va assistir a la roda de premsa l’advocat Sergi Marín que defensa al regidor Xavier Navarro. Recordem que el jutjat d’instrucció número 2 de Vilafranca ha citat a declarar, el 23 i 24 de febrer, els dotze penedesencs. Des de la Cup s’inicia una campanya de suport, amb l’edició de 1000 cartells amb el lema "Decidir no és cap delicte. Per l’arxivament del delicte electoral". Demanen que el procés obert contra aquestes dotze persones sigui arxivat de manera immediata i consideren que aquest suport és també una manera de manifestar les mancances democràtiques de la justícia espanyola. Els actes de la campanya de suport als encausats continuaran el diumenge 21 de febrer, a les 11 del matí al Parc Tivoli, amb una calçotada solidaria amb els encausats. Els diners recollits seran destinats a cobrir les despeses de la campanya, d’advocats i de possibles sancions econòmiques. El dimecres 24 de febrer, a les vuit del vespre a la Sala d’Actes de l’Escorxador es farà un acte de suport al encausats. Al matí s’hauran fet les declaracions davant del jutge. A l’acte intervindran en Xavier Navarro i el seu advocat, més altres persones encausades per la campanya del dret a decidir i dels encausats pel referèndum sobre la constitució europea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: