Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arrenca el Videt 2010

El festival de vídeo i art Videt 2010 arrenca amb l’exposició de treballs videogràfics d’Ester Xargai titulada "Afluències/confluències".

Divendres al vespre, com a punt d’inici del Festival Videt 2010, tenia lloc a la Sala dels Trinitaris la inauguració de la mostra de 6 videoinstal·lacions de la polifacètica artista Ester Xargai. Amb una sala plena de gom a gom, la videoartista nascuda a Sant Feliu de Guíxols l’any 1960, va fer una introducció sobre el que poden veure els visitants a aquesta mostra titulada "Afluències/confluències". Xargai va reconèixer que la tasca d’instal·lació havia estat dura, perquè es tracta d’una mostra molt complexa i molts elements, i va agrair al Servei de Cultura i a la gent de Videt la seva implicació. L’artista comentava que, amb aquesta exposició, vol presentar un recorregut per la natura i pel món de l’art.
Xargai pretén, en el fons, imitar la natura amb la seva acció. Per tant, a través de la tècnica.<br /><br />Per la festa d’inauguració hi va haver la presència d’altres artistes del video art. Tots ells van establir un diàleg amb l’artista convidada i moltes de les obres que es van mostrar a la inauguració han passat a formar part del conjunt de instal·lacions que es podran veure a la Sala dels Trinitaris fins el dia 21 de febrer.

També l’artista Txell Tort ha inaugurat aquest cap de setmana la seva instal·lació r (e) s p i r

Tort es va afrontar amb el repte d’omplir l’espai emblemàtic de la capella de Sant Joan per parlar, en part, d’edificis en procés de degradació, però en realitat, de l’entorn oblidat i del pas ineludible del temps. L’artista inaugurava dissabte a la tarda aquesta mostra titulada r (e) s p i r que presenta, d’una banda, teles amb imatges de portes d’edificis abandonats i, d’altra banda, dues vídeo projeccions. Tort definia l’esperit de la seva obra.

L’artista descrivia també la part de les vídeo projeccions, la vessant més complexa a nivell de treball de la instal·lació.

R (e) s p i r es podrà veure fins al 21 de febrer a la capella de Sant Joan. Aquesta instal·lació, amb la d’Ester Xargai i la dels artistes alemanys a Palma XII són les mostres permanents d’aquest any al Videt.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: