Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La intervenció al sector 01 del conjunt històric d’Olèrdola

Es presenta el segon volum de les monografies d’Olèrdola en un acte d’homenatge a Maria Rosa Senabre.

L’auditori de Vinseum acollia divendres al vespre la presentació del llibre "La intervenció al sector 01 del conjunt històric d’Olèrdola. De la prehistòria a l’etapa romana". Aquesta obra és el segon volum de les monografies sobre les troballes arqueològiques a l’entorn del castell de Sant Miquel.<br />La directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya Núria Molist era una de les encarregades de presentar l’obra. Poc abans de l’acte, Molist remarcava la importància de les troballes que s’han fet només al recinte de l’entrada del conjunt monumental.

La Maria Rosa Senabre, la Titina, va treballar en l’inici d’aquestes monografies a més de ser una de les impulsores de moltes activitats relacionades amb la recerca arqueològica a la comarca i sobretot amb la difusió dels coneixements que permetien assolir les troballes. Per això, la presentació d’aquest llibre va constituir un homenatge a la seva figura. Els arqueòlegs Josep Mestres i Jordi Farré van repassar la trajectòria professional de Senabre en el transcurs de l’acte. Jordi Farré explicava el motiu d’aquest petit homenatge.

L’acte també va comptar amb la projecció d’un petit recull de fotografies. Tot plegat estava organitzat conjuntament pel Vinseum, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: