Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una lluïda Festa del Most a La Ràpita

La festa del most de la Ràpita acaba amb èxit amb els actes centrals d’aquest setmana dedicada al món del vi i del cava.

La trentasisena edició de la festa del Most de La Ràpita tenia lloc aquesta setmana passada amb actes i propostes per a públic de totes les edats, diverses exposicions i el tradicional pregó. El divendres tenia lloc l’encesa d’una traca i el pregó per donar pas a un cap de setmana d’activitat intensa.<br />El pregó anava a càrrec del cap d’esports de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió Tito Boada i tenia lloc a l’interior del Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc en presència de l’alcalde dels Monjos Jordi Girona, el vicepresident del Consell Comarcal Francesc Olivella, la regidora Imma Ferret i el president del Consell Regulador de la DO Penedès Francesc Pasqual, entre molts altres.<br />Boada va voler fer un pregó on el to periodístic ho impregnava tot i, de fet, va ser com un reportatge titulat "A La Ràpita de la juguen". El periodista explicava que ho va veure clar de seguida que li van proposar

La festa del most de La Ràpita està organitzada per un grup de joves que volen incentivar el consum responsable de vi i de cava i donar a conèixer la varietat de productes que hi ha al Penedès. La Cristina Martí és una de les principals organitzadores.

Per la seva part, el president del consell regulador de la Denominació d’Origen Penedès Francesc Pasqual, destacava la importància d’una festa com aquesta per tots els missatges que transmet.
Després del pregó de Tito Boada, hi va haver la tradicional premsada de raïm per obtenir el most de 2009, i la inauguració de la Mostra de Vins i Caves del Penedès. Dissabte es va fer la trobada de plaques de cava i la sortida del corremost. Ahir, un dels actes més destacats va ser l’actuació de la coral l’Amistat de la Ràpita, al Centre Cultural Recreatiu Rapitenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: