Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou Laboratori de Salut Pública de la Mancomunitat

S’inaugura el nou Laboratori de Salut Pública de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb la finalitat d’oferir un millor servei.

La Diputació ha subvencionat amb 335.000 euros i mitjançant un conveni de col·laboració amb la Mancomunitat Penedès Garraf les obres de construcció de les noves instal·lacions del Laboratori Intercomarcal de Salut Pública. Aquest servei, situat a l’edifici de control d’aigües residuals de Vilafranca, es va crear l’any 1989 amb la finalitat de controlar sistemàticament la qualitat sanitària de l’aigua de consum en diferents municipis del Penedès i del Garraf. Des de llavors, ha anat ampliant les seves activitats a d’altres àmbits sempre relacionats amb la salut, com ara inspeccions d’abocament a establiments industrials, control del sistema de l’ estació depuradora d’aigües residuals, vigilància i control d’establiments minoristes de competència municipal o recollida i anàlisi de mostres d’aliments d’establiments minoristes d’alimentació.<br />L’acte d’inauguració tenia lloc aquest migdia i comptava amb la presència de la diputada de l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona Dolores Gómez, el vicepresident de la Mancomunitat Penedès Garraf Jordi Girona i l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, entre altres.<br />La diputada ha destacat al seu parlament que la llei de salut pública aprovada recentment per la Generalitat implica una major col·laboració entre administracions i un laboratori com aquest permetrà fer millor la feina.

La necessitat de construcció d’aquest nou laboratori ha estat determinada d’una banda per la manca anterior d’espai per al personal de laboratori; i, d’altra banda, per la necessitat d’un magatzem de l’Àrea d’Aigües Residuals i d’un espai per a la recepció de mostres i per a la realització d’informes. El vice president de la Mancomunitat Penedès Garraf Jordi Girona comentava que ha estat una llarga reivindicació.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull apuntava que aquesta inversió ha de ser útil per a la societat.

La intenció, en el futur és que el laboratori obtingui la certificació del sistema de qualitat ISO 17025.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: