Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Infectados i Retrospectiva ESCAC a la Mostra de Curtmetratges

La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca continua aquest dijous amb la projecció de la pel·lícula Infectados, que donarà pas a la Retrospectiva de l’ESCAC.

La catorzena edició de la Mostra va oferir aquest passat cap de setmana les tres sessions de la Selecció Oficial, amb els treballs que competeixen pels quatre premis del festival: premi del jurat, del públic i millor interpretació masculina i femenina. El premi del públic és el que els espectadors voten a cadascuna d’aquestes tres primeres sessions. Però és el jurat qui tria els altres tres guanyadors. Per això, el divendres a la nit es van reunir a Vilafranca les persones que integren aquest jurat. Eren els actors Pep Planas i Joel Minguet, l’actriu Montse Alcoverro, el productor Xavier Atance, la directora de càsting Mercè Espelleta, el realitzador i crític Landi Martínez, i Aurora Moreno, de l’Institut Català de les Indústries Culturals, com a presidenta. Es van trobar a l’Hotel Pere III amb la intenció d’afrontar una nit d’intensa deliberació, com explicava Moreno.

Els premis ja estan decidits i es donaran a conèixer el dissabte a partir de les nou del vespre en una cerimònia de cloenda conduïda per la periodista Màbel Martí que tindrà lloc al teatre municipal Cal Bolet. Una cerimònia que, a més del lliurament de premis, comptarà amb la projecció d’una selecció especial de Monty Python Flying Circus.

A banda, però, de la cloenda, la Mostra ha ofert la selecció dels curts internacionals Future Shorts i aquest dijous i divendres es dedica a l’ESCAC, l’escola superior de cinema de Catalunya que és la institució que rebrà el primer premi honorífic Jean Leon. Aquest protagonisme de l’ESCAC es plasmarà amb la projecció doble, a les vuit i a les deu, de la pel·lícula Infectados, dirigida per dos ex alumnes de l’escola, aquest dijous al cinema Kubrick. I també en la retrospectiva, que tindrà lloc el divendres a les deu a Cal Bolet i que servirà per projectar alguns dels treballs emblemàtics que han sorgit d’aquesta escola de cinema.<br />La Mostra es tanca diumenge amb l’animació infantil de la Pantalla Kanalla, a les dotze del migdia a l’Auditori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: