Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El judici contra els joves de la comarca acusats fa 7 anys d’agredir cossos policials a la Festa Majors dels Monjos s’ha saldat amb 5 condemnes i una absolució

La festa major de 2002 a Santa Margarida i els Monjos va tenir un trist protagonisme a causa d’uns aldarulls que van acabar amb força joves detinguts, acusats d’agressió a la policia. Ara, 7 anys després, s’ha celebrat el judici contra sis joves que ha acabat amb cinc condemnes i una absolució.

Precisament l’advocat vilafranquí Sergi Marín ha estat el defensor del joves que ha aconseguit l’absolució, bàsicament perquè no s’ha pogut demostrar en cap moments que estigués present en el lloc dels fets.<br />Marín, en una entrevista la magazin Plaça Penedès de Ràdio Vilafranca, ha valorat el conjunt de la sentència com a no gaire bona; tot i reconèixer que les penes han estat més baixes del que demanava la fiscalia en un primer moment. Un dels joves ha estat condemnat a 9 mesos, quatre més a 6 mesos; i un com dèiem ha estat absolt. Com explicava aquest advocat, un dels defensors dels encausats, la sentència creu la versió policial, tot i que hi ha moltes mancances i punts poc clars, des del seu punt de vista.<br />Marín remarcava per exemple que dóna la sensació que s’ha oblidat que tot plegat va començar perquè un jove magribí va ser apunyalat per tres persones, que estan identificades però que han quedat impunes.
Per Marín no s’ha tingut en compte en cap moment que els joves van protestar davant dels cossos policials per la inacció davant de l’apunyalament d’aquest jove, que segurament apunta Marín estava en situació irregular i ha desaparegut sense presentar cap demanda. Els advocats defensors expliquen que consideren que la Policia es va dedicar més a reprimir els joves que els increpaven que no pas a perseguir els presumptes autors de l’apunyalament. Marín destacava també que en 7 anys ningú hagi actuat en relació a aquests fets.

Tot i que comentava que ell no ho farà, ja que el seu defensat ha estat absolt, Sergi Marín sí ha explicat que els altres advocats presentaran apel·lacions a les sentències condemnatòries dels altres encausats.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: