Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Nadal anuncia l’inici de la revisió del Pla Territorial General de Catalunya i fa esment de l’àmbit Penedès

<br />El dimarts passat, 9 de novembre, el Conseller de Política Territorial del govern de la Generalitat, Joaquim Nadal, va comparèixer en roda de premsa, un cop acabada la reunió del Consell de Govern, per explicar, entre altres coses, que el govern iniciava la revisió del Pla Territorial General de Catalunya.

La revisió del Pla també servirà per adequar els àmbits de planejament a les aspiracions expressades des de diverses comarques i ajuntaments per tal que els instruments d’ordenació els considerin de manera específica. És el cas de la voluntat manifestada de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i alguns municipis de l’Anoia, entre altres. En un comunicat la Plataforma per Una Vegueria Pròpia assenyala la satisfacció per l’inici d’aquest tràmit que el Departament executa, després  d’haver mantingut llargament una actitud obstruccionista incomplint  els compromisos establerts. D’altra banda es considera encoratjador per al Penedès, tot i que seguint la mateixa lletra de l’acord parlamentari, que s’hagi fet un esment explícit i públic de les nostres quatre comarques, com a conjunt, en el context de la divisió territorial de Catalunya. <br />La plataforma també lamenta que la deriva política d’alguns partits favorables a la Vegueria, especialment ERC, faci que a hores d’ara encara no es disposi de l’àmbit quan s’havia arribat a la pràctica unanimitat, el 18 de juny del 2008. És un llast que, a més, pot afectar de manera molt negativa el Penedès com a circumscripció electoral, a la qual no renunciarà la Plataforma , si es decideix tirar endavant la nova Llei electoral dins d’aquesta legislatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: