Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xerrada sobre els menjadors escolars ecològics al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

L’associació Entrepobles – Alt Penedès i l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal organitzen una xerrada amb el nom "Aprendre a menjar, aprendre a viure: els menjadors escolars ecològics".

Quan es parla de "menjadors ecològics" s’està parlant d’introduir aliments de procedència local i productes de temporada, elaborats de forma natural i cuinats de manera que mantinguin al màxim les seves qualitats. La "sobirania alimentària" és el dret dels pobles a definir models sostenibles de producció, distribució i consum d’aliments, uns models respectuosos amb la terra i amb les generacions futures. Per tant, introduir l’alimentació ecològica a les escoles a través dels menjadors escolars és fer una aposta per la sobirania alimentària dels pobles.<br />A més d’exposar aquests temes, es presentaran el manual "A taula!" i l’audiovisual "Aprendre a menjar, aprendre a viure". L’activitat s’adreça a les AMPA, als monitors i les monitores de menjador, al personal de les cuines escolars, al professorat, als productors locals de productes alimentaris i a persones interessades en l’alimentació sana i ecològica.<br />La xerrada es farà a la sala d’actes del Consell Comarcal, el dimecres 4 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda. Hi intervindran Àlex Guillamon, coordinador tècnic d’Entrepobles; Maite Gutiérrez, membre dels Serveis Educatius Pam i Pipa i membre de la Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica, i Diego Díez de los Ríos, conseller de Consum del Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: