Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema 2009 arriba als seus últims dies marcada per les males condicions dels viticultors

Aquests dies són els darrers que, tant viticultors com collidors de raïm, es poden veure treballant per les vinyes.

La verema va iniciar-se a finals d’agost. Una data primerenca que coincideix amb els últims anys per la pujada de temperatura. La collita 2009 s’ha caracteritza per el malestar dels viticultors alhora de fixar el preu del raïm<br />Davant del panorama, molts pagesos acompanyats d’una seixantena de tractors, van manifestar-se el passat 22 d’agost pels carrers de Vilafranca. Un dels afectats és en Pere Queraltó que pateix per el baix preu del raïm.
La primera varietat que va collir-se va ser el macabeu, un tipus de raïm que els productors de vi van potenciar els darrers anys però que ara deixen de banda. Queraltó remarca que el seu producte és de qualitat i com a tal s’ha de pagar per ell.

La mitjana del preu del raïm clàssic es situa en els 27 cèntims, gairebé la meitat del valor que proposa l’INCAVI, uns 40 cèntims. Els grans productors de vi i cava com poden ser Freixenet, Codorniu o Torres, han retallat en 5 cèntims el preu que han pagat per la collita d’enguany. <br />Per tant, la verema 2009 ha estat caracteritzada, com és habitual en els darrers anys, per la manca d’acord entre viticultors i productors en la fixació del preu del raïm.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: