Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els dos independentistes agredits es recuperen de les ferides al coll i a la cara

Contundent i explícit. Amb el lema “Prou impunitat feixista, feixisme mai més!” unes tres-centes persones han condemnat el fet que dos joves de 27 i 28 anys de la comarca hagin estat agredits en plena Festa Major. La concentració va tenir lloc dissabte al capvespre a la Plaça de la Vila.

Els dos agredits han presentat una denúncia als Mossos per agressió. Tres joves d’estètica neonazi, amb el cap rapat i botes militars, van amenaçar-los i ferir-los amb una navalla a la cara i al coll. Els fets van ocórrer avui fa una setmana a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca. <br />Els dos joves penedesencs es recuperen a hores d’ara de les ferides al rostre.

La coordinadora de l’esquerra independentista de Vilafranca i comarca va convocar la concentració antifeixista dissabte a partir de les set de la tarda, moment en què la manifestació vatranscórrer pels carrers cèntrics de la Vila. La consigna era clara: denunciar el que consideren “una total impunitat de l’ultradreta penedesenca”. <br />Com us informàvem divendres, els convocants afirmen que aquest grup ja ha provocat diferents aldarulls durant l’empalmada del Pla del Penedès o per Carnestoltes al teatre Cal Bolet de Vilafranca. No es tracta ni de bon tros, diuen, d’una acció aïllada. Ja fa estius especialment en el marc de les festes majors que rebrota la violència feixista.

Els mobilitzats han volgut deixar ben clar que l’agressió als dos joves independentistes de la comarca es van produir sense que aquests hi tinguessin res a veure. El grup de joves d’estètica neonazi van actuar directament cap als dos joves i els van agredir, sense més. <br />La coordinadora de l’esquerra independentista rebutja la idea que es tracti d’una baralla personal o entre bandes, sinó que és una agressió de caràcter polític. Reiteren, un cop més, que actuen amb total impunitat per part del poder judicial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: