Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta Festa Major ha estat la primera que ha comptat amb un Pla de Prevenció aprovat per la junta de govern dies abans de la celebració

Ara que han passat uns dies d’ençà que hagi tingut lloc la Festa Major, hem conegut les primeres xifres de l’àmbit de Seguretat i Protecció Civil.

La seva titular, Maria Josep Tuyà, ha volgut agrair la col·laboració de centenars de persones entre voluntaris de Protecció Civil, agents de la Policia Local, dels Mossos, de la Creu Roja, de defensa forestal i també dels Bombers. Tots han conformat un dispositiu de seguretat que en termes globals, segons Tuyà, ha donat els seus fruits molt positivament i han actuat amb total celeritat i coordinació. <br />Es dóna el cas que en aquesta Festa Major s’estrenaven els dos responsables de Seguretat i Protecció Civil: la nova titular i el nou cap de Policia Local, Ramon Dosaigues.
Tuyà ha destacat la presència d’agents de policia de paisà enmig de tots els actes amb multitud de públic i que han estat desplegats com a mesures de prevenció. La figura del policia local de paisà s’ha establert any rere any.

D’altra banda, la normativa estatal i catalana requereix a l’Ajuntament que redacti i aprovi un Pla de Prevenció dels actes de Festa Major donada l’aglomeració de públic en molts casos. Tuyà ha explicat que fins ara no se n’havia aprovat cap. La junta de govern celebrada a l’agost dies abans del Pregó va tirar endavant el Pla de prevenció esmentat amb un seguit de requisits per cadascun dels actes de la més típica.

Al seu torn, les Grues Municipals han treballat també a ple rendiment aquesta festa major per retirar de la via pública sovint automòbils, que infringien les ordenances en estar estacionats davant d’habitatges amb guals permanents, en llocs de reserva mèdica o perquè no havien fet cas als rètols de prohibit aparcar perquè el carrer era escenari d’algun dels actes festius. En total, han estat des del 29 d’agost i fins al 2 de setembre vora un centenar els vehicles que les grues municipals han hagut de retirar. En força casos els conductors eren de fora de la Vila i no es coneixen la senyalització. <br />A més, el programa de treball redactat pel cap de la Policia Local deixava a criteri de cada caporal si es practicaven o no tests d’alcolhèmia. Finalment se’n va practicar un el 31 d’agost, amb vint vehicles controlats. Segons la Policia, 3 persones van donar positiu i els tres vehicles que conduïen van quedar degudament immobilitzats. <br />Tuyà ha lamentat finalment el tràgic incident del dilluns passat amb els dos joves agredits per part d’un grup d’estètica neonazi. Un cas que porten els Mossos d’Esquadra.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: