Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un programa entenedor i atractiu

Els administradors de la festa major de Vilafranca van presentar el programa ahir al vespre i van expressar la seva satisfacció pel resultat.

<br />Els cinc administradors de la festa major van voler fer una presentació del programa davant dels mitjans de comunicació locals i comarcals i acompanyats dels responsables de l’escola d’art Arsenal. La presentació tenia lloc a la casa de la festa major i va servir per expressar l’agraïment del quintet a l’escola pel resultat del programa i per les facilitats que el centre ha donat en tot moment mentre s’elaborava el treball.<br />El programa de la festa major 2009 té un format de llibreta amb espiral, és molt senzill i fàcil de llegir. A les pàgines de l’esquerra hi ha fotografies i, a la dreta, hi ha els actes de cada dia. Primer, els dies previs i, després, els dies forts de la festa, cadascú amb un color que representa els diferents balls folklòrics. Cap al final hi ha diversos apartats que resumeixen l’oferta més lúdica de concerts, exposicions i espectacles, les ubicacions alternatives en cas de pluja i uns escrits especials: un petit pròleg de Jaume Rafecas titulat “Festa major en temps de crisi”, un sobre els cinquanta anys dels Falcons de Vilafranca, un altre sobre la imatge de Sant Fèlix i un sobre la festa major a finals del segle XIX.

<br />La maquetació final del programa ha anat a càrrec de l’Assumpta Marimon i, a l’interior    , s’hi pot trobar el repertori de la banda, un full amb actes d’última hora i un programa de mà composat per postals que corresponen a cada dia de la festa.<br /><br />Els autors del programa, els prop de dos cents alumnes i professors de l’escola d’art Arsenal, han participat des de les diverses disciplines que s’imparteixen al centre. El director de l’Arsenal Albert Abella destacava aquesta amplíssima participació.<br /><br />Per la seva part, la professora Eulàlia Barqué apuntava que s’ha fet tota una tasca prèvia de donar a conèixer i difondre la festa major entre prop d’un 50% d’alumnes que són de fora de la vila. Barqué també valorava molt positivament l’experiència.<br />Des de l’Arsenal també han preparat una exposició virtual amb temàtica festamajorenca que ja està oberta a l’adreça www.arsenal.cat/festamajor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: