Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern català manté l’alerta pel vessament de gas-oil de dissabte, i de moment no hi ha constància que l’aqüífer hagi estat afectat

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya fins que finalitzin les tasques de sanejament de la rasa d’uns 150 metres, per la que es va vehicular el vessament fins a la riera de Llitrà, que a hores d’ara és el factor potencial de risc.

Les tasques de sanejament consisteixen, ara, en l’extracció de la terra d’aquesta rasa, per evitar-ne el possible filtrat de gas-oil. <br />A dia d’avui, s’estan finalitzant els últims treballs d’extracció del producte a la riera afectada pel vessament de gas-oil que es va produir recordem el passat dissabte, 13 de juny, a les instal·lacions de l’empresa ‘Expresoil, Distribuïdora de Gasoleos, S.L.’, situada sobre el límit entre els termes municipals de Pacs i Vilafranca. El vessament de gas-oil ha afectat, en superfície, uns 700 metres de la riera de Llitrà. <br />El Centre d’Emergències de Catalunya té previst mantenir activada la fase d’alerta del Plaseqcat fins que es confirmi que la zona afectada està controlada. Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, d’Expresoil, de l’Ajuntament de Vilafranca i de la resta d’organismes implicats estan fent el seguiment de l’episodi des de dissabte passat. En aquest sentit, s’està fent inspecció dels pous de la zona per detectar possibles afectacions en aigües subterrànies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: