Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Representants de "Amigos del Penedès" acosten a Vilafranca l’agraïment pel suport que reben a Puerto Cabezas des de la comarca

Aquests dies estan a Vilafranca dues persones de Puerto Cabezas, convidades per l’Associació Amics de Puerto Cabezas per celebrar el seu desè aniversari.

Es tracta de dues persones que han estat al capdavant de l’associació "Amigos del Penedès", la contrapart nicaragüenca amb la qual es treballa des de Vilafranca. Fidel Wilson n’ha estat president; i Glennis Escobar és actualment la responsable de la Casa del Hermanamiento.<br />Ambdós han estat també a les instal·lacions de Ràdio i Televisió de Vilafranca, en que han explicat per sobre de tot quines son les accions que es duen a terme a la zona e Puerto Cabezas gràcies al suport que es rep de poblacions agermanades com la de Vilafranca. De fet, la Casa del Hermanamiento és una realitat gràcies al suport entre altres de Vilafranca. Per exemple, s’ha promogut un agermanament entre escoles de primària de les dues poblacions; i ara es vol mirar de posar en funcionament una biblioteca infantil i un centre per promoure l’educació d’adults.

Precisament Fidel Wilson ha remarcat que la seva intenció, a banda de participar dels actes del desè aniversari de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, és fer arribar a la població de Vilafranca i la comarca el que es fa amb els diners que arriben a Nicaragua.

Comentaven que per exemple està funcionament molt bé un projecte de reconstrucció de cases en algunes comunitats indígenes, però també destacaven el suport a projectes d’alfabetització.

En aquest sentit apuntaven que la tasca en suport a l’alfabetització és desenvolupada per una associació privada, fins i tot amb més celeritat i bons resultats que les campanyes que promou l’administració.<br />Dijous ambdós seran a l’Escorxador, on oferiran una xerrada amb el títol "Puerto Cabezas una societat multilingüística i multicultural", serà a partir de 2/4 de 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: