Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un fotomosaic de Pep Ventosa serà el cartell de la Festa Major de Vilafranca, i la faixa serà la imatge gràfica

Els cinc administradors de la Festa Major de Vilafranca presentaven ahir al vespre la idea que juntament amb l’encarregat de confeccionar-lo, donarà cos al cartell d’enguany. Pep Ventosa serà l’encarregat de confeccionar el cartell, utilitzant la tècnica del fotomosaic.

És una tècnica que utilitza habitualment Ventosa, que actualment resideix als Estats Units, i que consisteix en unir centenars de petites fotografies per conformar un conjunt artístic. En aquest cas es tractarà doncs de fer el cartell de la Festa Major. Per tal de fer-ho, els administradors han fet una crida ja als balls de la Festa Major, i ara obren la participació també a totes aquelles persones que tinguin fotografies relacionades amb la més típica, i que vulguin participar d’aquesta iniciativa. Com comentava l’administradora Miriam Sellarès, la intenció és confegir la imatge amb 2009 fotografies diferents.
Les fotografies es poden fer arribar al correu electrònic , o bé portar-les al servei de Cultura, a l’Escorxador com a data màxima el 17 de maig. Els cinc administradors s’han mostrats il·lusionats amb el projecte de Pep Ventosa, que de moment només els ha explicat que utilitzarà 2009 fotografies, però no quina figura festamajorenca plasmarà en el cartell.

D’altra banda, també presentaven la imatge gràfica de la Festa Major d’enguany, que ha estat elaborada per alumnes de l’escola municipal d’art Arsenal. Una imatge que ha estat presentada per el director de l’Arsenal, Albert Abella, que ha remarcat la voluntat de donar protagonisme a un element com la faixa, que és present en pràcticament tots els balls de la Festa Major, però que ha estat utilitzada ben poc com a imatge gràfica. Es tracta d’una faixa enrotllada, vista des de dalt. Sellarès explicava que la idea de la faixa els va satisfer perquè continua amb la seva voluntat de sumar esforços.

La imatge que s’ha presentat ha nascut a partir d’un treball multidisciplinar dels alumnes de l’Arsenal, que a partir d’ara continuaran plasmant aquest disseny en els diferents suports i tècniques en que treballa l’escola, com ara el disseny gràfic, el volum o la joieria entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: