Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acord per al POUM, clau en el pacte CIU-PSC a Sant Quintí

En una entrevista al magazín La Plaça, el nou alcalde quintinenc, Guillem Nadal, ha explicat l’acord de govern entre els dos grups majoritaris al consistori i tradicionalment enfrontats, CIU i el PSC.

Van caldre quatre mesos de negociacions, però també reconeix que la sortida de Josep Poch de l’escenari polític va facilitar l’entesa. El desllorigador de les males negociacions va ser per una banda, la necessitat de no perdre inversions importants previstes per aquest any i el vinent i d’altra banda, la unificació de criteris per al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.<br />Segons el nou alcalde, si Urbanisme dóna el vist-i-plau, resoldran les al·legacions presentades, que ja han estat contestades per els serveis tècnics, amb la intenció d’aprovar-lo aquest mateix any.<br />Guillem Nadal explica que han trobat l’equilibri necessari entre creixement i sostenibilitat, amb un increment de població previst de 3500 habitants com a màxim.

Segons Nadal, aquest 2009 és clau per Sant Quintí perquè té aprovat un pressupost de 3 milions 200 mil euros amb importants obres  garantides per subvencions del PUOSC, Xarxa Barcelona, el Consell Català de l’Esport i el Feder. Aquests diners es destinaran a rehabilitar el casc antic i alguns carrers del poble, augmentar la despesa social, rehabilitar l’ajuntament i al nou camp de futbol de gespa.<br />El pacte de govern reparteix l’alcaldia entre Guillem Nadal i el socialista Ramon Creixell fins a final de mandat. La regidora del PP, Raquel Valls, també s’ha sumat al govern assumint la regidoria de Festes.

En funció de l’acord, l’alcalde té la responsabilitat directa sobre els plans d’inversió pública, hisenda, el POUM, immigració i seguretat ciutadana i el primer tinent d’alcalde, càrrec que ocuparan primer Creixell i en els darrers 15 mesos Nadal, també participarà de la gestió d’aquestes àrees com a responsable adjunt. L’objectiu, segons ha explicat Guillem Nadal a La Plaça, és aconseguir la màxima transparència.

Fruit d’aquest pacte i amb l’ànim d’impulsar el relleu generacional, el socialista Ramon Creixell també s’ha compromès a no tornar-se a presentar a les eleccions del 2011.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: