Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Al gener hi havia 6.000 aturats a l’Alt Penedès

Amb més de 2.500 aturats, Vilafranca encapçala el rànquing de municipis de la comarca amb més atur, darrera hi ha Sant Sadurní amb poc més de 600 aturats, Santa Margarida i els Monjos amb 510 persones sense feina i Gelida que compta amb 413 aturats registrats segons dades de l’Observatori del Mercat de Treball de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Els poc més de sis mil aturats del gener representen un increment de cinc-centes persones respecte el desembre de l’any passat, quan ja havia crescut en gairebé quatre centes persones respecte el novembre. De fet, el nombre d’aturats no ha parat de créixer des del setembre, quan a l’Alt Penedès hi havia 4417 persones sense feina.<br />
Un 53% dels 6.112 aturats registrats el mes de gener passat a la comarca són homes, mentre que el 47% restant són dones. Per edat, la franja més castigada són els homes i dones  de 25 a 44 anys.<br />Per sectors d’ocupació, el dels serveis és el més afectat amb 3102 persones aturades, seguit per la indústria i en tercer lloc la construcció.

D’altra banda, en el quart trimestre del 2008 hi havia 3647 treballadors afiliats a la nostra comarca, 233 menys que en el mateix període del 2007.<br />Per sectors econòmics, un 55% treballava al sector serveis, un 37% a la indústria, un 7%  a la construcció i un 1% a l’agricultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: