Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern planteja un pressupost de 45 milions i mig d’euros per l’ajuntament de Vilafranca

Ahir al vespre es va celebrar l’anunciada sessió d’audiència pública al saló de plens de l’ajuntament de Vilafranca per tal d’exposar als ciutadans la proposta de pressupost per al 2009.

 La regidora d’hisenda, Maria Batet, i el portaveu del govern, Francisco Romero, van exposar el contingut de la proposta que és sensiblement inferior a la de l’any anterior, donada la situació de crisi que estem vivint.<br />Maria Batet va dir que el document és fruit de dos aspectes que no s’havien donat en altres ocasions. <br />D’una banda la situació econòmica, que fa que s’hagi previst una recaptació inferior a la del 2008, i que s’hagin d’articular polítiques per pal·liar els efectes de la crisi en la població. <br />L’altre condicionant és la situació política que ha motivat la convocatòria d’una taula de pressupostos que ha estat en negociacions dels del passat mes d’octubre.
El pressupost de l’ajuntament és de 45 milions i mig d’euros i el pressupost consilidat, és a dir el de l’ajuntament més els diferents organismes i empreses municipals és de 56 milions d’euros.

Per capítols les despeses de personal suposen un 35% del pressupost, els serveis als ciutadans un 30% i les inversions el 19%.<br />En concret la proposta del govern és de dedicar el 2009 una partida d’11 milions 300 mil euros a inversions.<br />Entre les més destacades hi ha un milió 600 mil euros per la Rambla de Sant Francesc, 3 milions 400 mil euros per la Societat Municipal d’Habitatge, o 879 mil euros per mobiliari, via pública i parcs i jardins.<br />També s’afegeix , per primera vegada, una partida de 300 mil euros d’inversions a decidir amb participació ciutadana.<br />La proposta s’havia de portar a aprovació en el ple de dimarts vinent, però finalment el govern ha decidit ajornar-ho.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: