Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Quagga, de Sant Martí, col·labora a l’obra de Barceló

L’empresa deSant Martí Sarroca Quagga ha col·laborat en la creació de la cúpula de Barceló a la seu de les Nacions Unides.

<p />

<br />Quagga està liderada per Ramon López, biòleg i escultor. L’empresa treballa en la recreació d’objectes, indrets i éssers vius, reals o desapareguts, remots o, fins i tot, imaginaris.<br />L’equip de Quagga coneix a la perfecció els materials més adients per a fer servir en cada cas, segons l’encàrrec que reben. Tot i que normalment treballen fent escultures de tipus figuratiu per a museus de ciències naturals o centres arqueològics, també reben altres tipus d’encàrrecs.<br />El Ramon López i el seu equip han treballat sovint amb Eudald Guillamet, un restaurador andorrà especialista en coves i pintures rupestres que ha coordinat l’obra de l’artista Miquel Barceló, la cúpula de la seu de les Nacions Unides a Ginebra. Quan l’equip de Barceló va començar a treballar a Suïssa en aquest projecte, van veure que tenien problemes per a aconseguir l’estabilitat necessària de les estalactites que pengen del sostre, donada la gran envergadura d’algunes d’elles. De manera que van anar a buscar el Ramon López perquè oferís una alternativa.

<br />El material és lleuger i resistent, així que aguanta les pintures que ha utilitzat Barceló i ha permès que l’artista hagi aconseguit el seu objectiu: crear un mar de colors que ofereix una perspectiva diferent es miri d’on es miri.

<br />L’escultor comentava que el projecte ha estat molt interessant però també puntual. Tal com explica, des de Quagga es fan moltes altres coses.<br />Ramon López encara no ha vist la cúpula en directe però està previst que les persones que han participat en la seva creació facin una inauguració in situ properament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: