Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Major dinamisme al 2007 tot i l’inici de la crisi

L’Alt Penedès mostra un dinamisme superior l’any 2007 segons l’Anuari econòmic comarcal de Caixa Catalunya.

<br />Caixa de Catalunya ha publicat l’anuari econòmic comarcal de Catalunya. Al 2007 l’economia catalana va créixer de mitjana un 3, 6 per cent, una xifra similar a la d’anys anteriors.

Pel que fa a la comarca de l’Alt Penedès, l’any 2007 presenta un dinamisme superior al de l’any anterior, un 3% davant del 1’88% del 2006, encara que no va arribar a superar la mitjana catalana, situada entorn al 3 i mig per cent. La millora ve donada pel dinamisme de la indústria i els serveis. El sector de la construcció també va avançar l’any 2007 i va ser el sector primari el que va caure en un 1’20% per cent influït per les poques pluges. Amb aquestes dades, el creixement acumulat entre el 2000 i el 2007 és de més d’un 21 per cent davant del 21’8 per cent de l’eix metropolità i per sota l’alça acumulada del conjunt català, amb un 23%.<br />L’anuari econòmic comarcal de Caixa Catalunya també presenta en termes generals la davallada del sector primari i la construcció i l’alentiment del ritme industrial. Factors que han dibuixat un nou escenari pel que fa al creixement econòmic a les comarques Catalanes.

<br />Les comarques de l’eix gironí van liderar per primer cop l’economia catalana l’any passat. De fet, van créixer un 3.7%, un punt més que la mitjana catalana Un augment que s’explica pel repunt del sector serveis, especialment de l’hosteleria i dels transports. En segona posició, i perdent el liderat, se situa l’àrea metropolitana de Barcelona que ha crescut menys que Girona, per la davallada de l’activitat industrial, però que supera a la mitjana gràcies a l’impuls de l’activitat terciària. A l’extrem oposat, els problemes del sector energètic ha situat les Terres de l’Ebre a la cua. Finalment, les comarques del pla de Lleida i les centrals han crescut per sobre del 3% a causa de la moderació de l’activitat agrícola i ramadera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: