Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les retallades de la reforma de la PAC són negatives, segons UP, ja que es destinen a desenvolupament rural, i no a la pagesia

L’aprovació pel Consell de Ministres de la UE de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) que proposa la Comissió Europea suposarà als professionals agraris catalans fins a 35 milions d’euros menys de recursos, entre 2009 i 2013, segons els càlculs de la Unió de Pagesos.

<p />

El sindicat considera irracional aquesta reducció dels fons europeus destinats a la pagesia; una reducció especialment greu en un moment en el qual el sector viu una crisi profunda, com a conseqüència de l’augment dels costos de producció i de l’abaixada en els preus percebuts pel productor agrari. El sindicat també adverteix que no hi ha cap garantia que la retallada d’ajuts directes, que la CE vol destinar a desenvolupament rural, retorni a la pagesia catalana. Així ho explicava un dels responsables del sindicat a la comarca, tot remarcant que aquesta actuació no afecta la vinya del Penedès.

D’altra banda, Marrugat apunta que el que si que afectarà les vinyes del Penedès és la nova OCM del vi. L’anterior va tenir en la reestructuració una de les seves eines principals. En l’actual també hi haurà fons per a la reestructuració; però des de Unió de Pagesos consideren que una de les cireretes que s’ofereixen son els 30 milions per a promoció externa que s’ha de mirar com es gestionen.

Unió de Pagesos ja ha convocat mobilitzacions a Catalunya els propers dies 28 i 29 de novembre, davant aquest escenari. Denuncia que la UE continua en la línia d’incentivar la no producció agrària amb la desvinculació dels ajuts europeus de la producció com a més tard el 2012.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: