Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern considera un èxit el projecte de gratuïtat dels llibres

<br />La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sánchez, ha sortit al pas de les declaracions efectuades pel regidor d’ERC Josep Quelart en les quals afirmava que l’equip de govern no havia desenvolupat el projecte de gratuïtat dels llibres de text tal com s’havia acordat "per manca de voluntat política del PSC".

 

<div></div>
La regidora d’Educació ha manifestat que el projecte ha estat un èxit, ja que s’hi han acollit tots i cadascun dels centres de primària, públics i concertats, i d’educació especial de la vila. Sánchez ha recordat que portar a terme aquest projecte no ha estat fàcil. Tot i així, el bon resultat del projecte s’ha assolit perquè els convenis signats amb tots els centres de primària respecten la voluntat i les pautes de cada comunitat educativa. D’aquesta manera, totes les famílies de Vilafranca amb fills i filles d’entre els 3 i els 12 anys han tingut la possibilitat d’acollir-se a la gratuïtat dels llibres de text, amb criteris de sostenibilitat i de reutilizació.<br />D’altra banda, s’ha mostrat sorpresa per les acusacions d’ERC de no haver portat la gratuïtat dels llibres de text a l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), és a dir, fins als 16 anys. En aquesta etapa, aplicar la gratuïtat esdevenia més complex, donada la presència als diferents centres de secundària de la vila d’un 35% d’alumnat procedent d’altres municipis de la comarca. Per Sánchez, l’Ajuntament no ha de finançar llibres a famílies que no són de Vilafranca, sinó que aquest cost ha de recaure en els respectius ajuntaments.

Davant d’aquesta situació, es va celebrar una reunió al Consell Comarcal amb presència dels ajuntaments de la comarca per posar sobre la taula la qüestió de la gratuïtat dels llibres de text per als alumnes de secundària. D’aquesta reunió en va sortir la petició majoritària dels presents d’ajornar l’aplicació d’aquesta gratuïtat, a l’espera que cada ajuntament s’ho plantegés de forma particular.

A la vista de tot plegat, segons Lourdes Sànchez no es pot acusar l’equip de govern de "manca de voluntat política", ja que s’ha aconseguit portar la gratuïtat dels llibres de text a l’etapa de primària i en l’etapa de secundària s’han treballat el tema conjuntament amb la resta de municipis i el CCAP, si bé "de moment, no se li ha trobat la fórmula més adequada".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: