Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de St. Pere de Riudebitlles ha volgut fer un pas endavant en la prevenció de la generació de residus de bosses d’un sol ús

Amb aquest ànim, en col·laboració amb els comerços del municipi, i l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha engegat una campanya per fomentar la reducció de les bosses d’un sol ús, estructurant els eixos de motivació en dues vessants.

En primer lloc, es regalarà a cada llar del poble que ho desitgi una carretó o bossa reutilitzable o una caixa plegable, des del 24 de novembre. Passats quinze dies des del moment en què s’inicia la campanya, el 8 de desembre, els comerços començaran a cobrar 5 cèntims d’euro per les bosses d’un sol ús, que posaran en una guardiola davant del client. Els diners recaptats per aquest mitjà es reinvertiran en tallers d’educació ambiental per als nens i nenes del poble. <br />Fins al moment s’ha plantejat la campanya tan sols en els comerços de queviures ja que són els que major ús de bosses generen, però en breu, donat la bona predisposició mostrada pel col·lectiu de comerços, es vol fer extensiu a la resta d’establiments. <br />Amb aquesta iniciativa, en la qual participen activament totes les parts implicades (administració, ciutadania i comerç), s’espera reduir en un 50% les bosses d’un sol ús generades al poble. <br />L’acte de presentació de la campanya T’ho posem fàcil es va dur a terme el 25 de novembre, a les Escoles Velles amb la presencia del regidor de medi Ambient, Carles Rovira, el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament Jordi Costa, i la tècnica de la Mancomunitat de Residus del Penedès Garraf, Júlia Gómez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: