Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP proposa crear una xarxa d’horts urbans a Vilafranca

La Candidatura d’Unitat Popular presentarà al proper ple municipal una moció per a tirar endavant la creació d’una xarxa d’horts urbans al terme de Vilafranca.

Els horts urbans són espais d’horta situats en zones urbanes o periurbanes. Des de la CUP, s’han estudiat vuit espais, de 10 hectàrees en total, que poden albergar aquests horts. Destaquen la masia de Ca l’Alaio i el camp adjacent, l’espai de zona verda a l’illa de cases de l’antic INCAVI i la vinya vella ubicada en una zona verda al polígon Domenys 2. En un document elaborat per Ivà Gallego, Albert Vidal i Dani Lacruz es planteja el projecte de forma integral i tenint molt en compte els usos que podrien tenir aquests horts urbans.<br />Al document defensen la creació d’aquesta xarxa que permeti la pràctica de l’horticultura, no només per a conrear aliments per l’autoconsum, sinó també per ocupar treballadors sense feina o fer sessions terapèutiques o educatives.<br /><br />D’altra banda, en un moment en què la crisi econòmica planeja, no es descarta la futura creació de cooperatives que permetin l’intercanvi de productes entre la gent que els conrea. La moció serà presentada al proper ple municipal, dimarts vinent.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: