Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Goula considera que la crisi financera ha tocat fons

La Unió Empresarial del Penedès va organitzar ahir una conferència a càrrec de l’economista i periodista del diari La Vanguardia, Jordi Goula, que sota el títol d’"Una mirada al 2009", intentava posar els punts sobre les is de l’actual situació de crisi internacional i dels seus efectes sobre l’economia del nostre país.

<br />Goula va analitzar, a la vista dels últims esdeveniments, les grans línies que seguirà l’activitat econòmica l’any vinent.
Totes les previsions de les institucions internacionals, o fins i tot el governador del Banc d’Espanya apunten previsions a la baixa, que cada cop tendeixen a anar a pitjor.

L’expert en economia va voler diferenciar la crisi financera de la crisi en l’economia real.<br />Pel que fa al tema financer apuntava que, amb les darreres mesures adoptades de forma coordinada entre els estats, s’està resolent.

En canvi pel que fa a l’economia real els indicadors apunten que el 2009 serà un any molt complicat, amb més increment d’atur.

Davant les complicacions del proper any Goula va dir que caldrà llançar un missatge al conjunt de la societat. Recordava que tot i que es pugui arribar a xifres d’atur del 15%, una part important de la població, un 85%, continuarà treballant i que per tal de revitalitzar l’economia cal que es mantinguin els estandars de consum.

També va recordar que en el darrer mes s’ha produït una baixada lenta de l’euribor, que al proper mes de gener es deixarà notar en la revisió de les hipoteques, que baixaran en alguns casos al mes de gener.<br />La conferència es va celebrar a l’auditori de Serveis Centrals de Caixa Penedès que es va omplir, constatant l’interès i la preocupació que hi ha entre els empresaris penedesencs sobre aquesta qüestió.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: