Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Sant Sadurní presenta les mesures pressupostàries per afrontar la crisi

La contractació de persones que estiguin a l’atur i no tinguin ingressos és una de les mesures que tindrà en compte l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní a l’hora d’elaborar els Pressupostos del 2009.

El progressiu trasllat d’alguns serveis municipals que ara estan ocupant un immoble de lloguer a l’edifici de les antigues escoles de la plaça Nova, que és de propietat municipal i ara mateix està desocupat, també forma part del paquet de mesures que l’alcalde, Joan Amat, i el regidor d’Hisenda, Antoni Romero, van presentar aquest dimarts en roda de premsa.<br />El responsable de l’hisenda local va fer saber la voluntat de crear una partida, al capítol 1, destinada a les persones que no tenen cap tipus d’ingressos. L’objectiu no és donar una subvenció a fons perdut, sinó contractar aquestes persones per reforçar la neteja de carrers o altres necessitats de la vila. Això es farà seguint un protocol que s’elaborarà de manera immediata amb la col·laboració dels Serveis Socials. Aquesta mesura vol ser una resposta davant el previsible augment del nombre d’aturats, fer una especial atenció a les famílies que no cobren subsidis d’atur i, que no tenen cap tipus d’ingressos.<br />Com a criteris generals en l’elaboració del pressupost, el govern municipal va parlar de potenciar les partides que són absolutament necessàries en l’actual conjuntura econòmica i, prescindir o reduir les que no són de primera necessitat. Una de les partides que es veurà incrementada per la seva relació amb la crisi serà la de seguretat ciutadana, amb l’objectiu de poder fer front a un previsible augment de delictes.

Paral·lelament, el govern vol potenciar la dotació econòmica destinada a Serveis Socials, una àrea en la qual es preveu un augment de necessitats i demandes. Un altre dels pilars del pressupost 2009, potser no relacionat tan directament amb la crisi, és la neteja i el manteniment dels carrers, places i espais públics de la vila.<br />Segons Antoni Romero, l’equip de govern integrat per CiU i AMI preveu congelar o disminuir partides que no són de primera necessitat, i va posar com exemple: Protocol i Festes. Una altra mesura serà la reducció de les despeses d’Educació, Joventut, Esports i les dietes dels òrgans de govern.<br />Finalment, una altra novetat del Pressupost 2009, per bé que no es farà efectiu fins al 2010, és la decisió de destinar el 50% dels ingressos que obtingui l’Ajuntament per multes de trànsit a temes socials.<br />L’alcalde i el regidor d’Hisenda van aprofitar la roda de premsa per demanar comprensió i realisme a la ciutadania, a la vegada que van convidar a tots els partits polítics de la vila a afrontar la crisi sense demagògia i amb la màxima responsabilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: