Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès ha registrat dades positives de l’atur el mes de setembre

 

S’han publicat les dades de l’Observatori del Mercat de Treball al Dia de la Mancomunitat Penedès-Garraf, corresponents al mes de setembre, són per tan les dades més recents que es disposa, i malgrat la crisi econòmica l’Alt Penedès ha aconseguit crear ocupació, tot i que en una proporció molt discreta. En concret, l’Alt Penedès tenia a l’agost 4.543 aturats i ha passat al setembre als 4.417, és a dir que s’ha reduït per primer cop l’atur, en tot el que portem d’any i ho ha fet amb la xifra de 126 llocs de treball. <br />Malgrat tot els índex d’atur són alts, i a la nostra comarca se situen per sobre del 10%.
 

De fet, feia molts anys que a Vilafranca l’Oficina de Treball de la plaça del Penedès, l’antiga Inem, no registrava cues de gent que es troba sense feina i que busca treball. Per les particularitats de la comarca de l’Alt Penedès generalment les crisis s’han viscut amb més moderació que al promig de Catalunya, però en aquesta ocasió l’increment de l’atur ha estat sobtat i força elevat.

Amb les darreres dades del mes d’agost d’aquest any, l’atur havia pujat un 40% respecte l’any 2007. En menys d’un any s’havia passat dels 3.250 aturats del 2007, als 4.543 d’aquest darrer mes d’agost.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: