Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema del cava recollirà 260 milions de quilos de raïm

Les previsions són veremar un 10 % menys que l’any anterior, dels quals obtindran la qualificació  de vi base cava uns 165 milions de litres, segons les dades facilitades pel Consell Regulador del Cava.

<br />La verema del cava encara s’està realitzant i en aquests moments s’estan recollint les varietats de parellada de raïm blanc i la trepat de raïm negre per a la elaboració dels rosats. <br />Una de las característiques destacables de la verema d’aquest any és el retard amb el que ha arribat la maduració, entre 8 i 10 dies en relació amb els anys anteriors. <br />L’inici del brot va estar marcat per una aturada vegetativa molt seca i uns dies de fred que van retenir el desenvolupament. Els mesos de maig i juny van ser molt plujosos, propiciant el desenvolupament de la vegetació. El quallat va ser desigual i el clima humit durant aquest període va dur la permanent amenaça de malalties criptogàmiques contra les quals han estat treballant els viticultors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: