Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall se celebrarà aquest any al Parc de Sant Julià

Els responsables de l’organització de la fira, amb el president del Patronat de Comerç i Turisme al capdavant han anunciat avui quina serà finalment la ubicació de la fira del Gall del 2008.

De fet, amb les obres de l’aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc en marxa, era evident que la fira hauria de canviar de lloc. El que no quedava tan clar era la seva ubicació final.<br />Segons s’ha explicat, la feina de buscar nou emplaçament no ha estat fàcil. Hi havia molts espais proposats sobre la taula, però la majoria no reunia les condicions per l’espai que ocupa la carpa coberta.
<br />Xavier Lecegui assenyala també que un altre condicionant que s’ha tingut en compte és l’oferta d’aparcament al voltant de la fira.

<br />El patronat i la comissió de la fira del gall, integrada per representants del restaurants, dels criadors d’aviram, Uvipe i Caixa Penedès, van arribar a valorar quatre ubicacions finals. La cobertura de la via, que no es pot utilitzar perquè l’obra no està recepcionada, la zona esportiva, que es va descartar per la llunyania respecte al centre de la vila, i també la rambla de la Girada, que no té prou espai per encabir el pavelló cobert.

Així doncs, finalment s’ha optat per escollir el Parc de Sant Julià, un espai a prop del Centre comercial, que permet afegir ambient nadalenc a la ciutat.<br />La dimensió dels espais previstos serà la mateixa, però repartits de forma gradual en els diferents espais del parc. Una primera zona, al cantó del carrer Eugeni d’Ors, estarà dedicada a la fira d’aviram, en la segona plaça del parc se situarà el super celler amb un espai cobert de 400 metres quadrats, i a la tercera plaça la mostra gastronòmica amb un pavelló climatitzat de 750 metres quadrats. Les parades d’artesania se situaran a l’Avinguda de Catalunya.

Un 57% dels visitants de la fira provenen de fora de Vilafranca i per això es dona importància a l’oferta d’aparcament, amb unes 1800 places, entre l’aparcament del Balcó de les Clotes, la zona esportiva i davant de l’auditori.

En relació a les dates, la fira del Gall tindrà lloc els dies 20 i 21 de desembre, és a dir coincidint amb Sant Tomàs, i segons els criadors d’aviram el millor moment per adquirir el bestiar perquè és a les portes de Nadal, amb els dies suficient per deixar reposar l’animal mort i cuinar-lo.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: