Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV prioritza els serveis a les persones i demana compromís

ICV recorda al govern municipal que per fer acords pressupostaris cal exigència i compromís a l’hora de complir-los.

Des de l’agrupació local d’Iniciativa per Catalunya Verds, consideren que l’actual govern dels socialistes és un govern feble. Però també creuen que un govern de Convergència i Unió seria igual de feble, ja que no compta amb un projecte definit. En aquesta conjuntura, els ecosocialistes insisteixen en que s’han de buscar consensos per aprovar els pressupostos sense perdre de vista l’actual situació de crisi econòmica. Iniciativa planteja, doncs, aprofundir en els punts en què hi ha consens i prioritzar l’atenció a les persones, els esforços de cohesió social i la modernització ecològica. El regidor Bernat Villarroya recordava que, l’any passat, en la negociació del pressupost pel 2008, ICV va posar sobre la taula 10 punts que feien referència a aquests tres àmbits. Des d’Iniciativa volen seguir aprofundint en aquests 10 punts sobre els que hi ha força consens, més que plantejar grans projectes addicionals; però demanen que, per part del govern, hi hagi exigència i compromís amb el que s’acorda.

<br />Villarroya destacava que, de cara als pressupostos de 2009, la proposta d’Iniciativa és clara: posar per davant els serveis a les persones. I parlava especialment de la residència d’avis que ha d’anar a les instal·lacions de l’INCAVI del carrer Amàlia Soler.

<br />Pel que fa a les ordenances fiscals, el regidor remarca que Iniciativa considera encertat el plantejament del govern d’actualitzar amb l’IPC les taxes i impostos municipals donat que la situació de crisi provoca que els ingressos municipals derivats de la construcció i de l’activitat immobiliària vagin a la baixa. Tanmateix, Villarroya reconeix que el tema de les ordenances no està encara tancat perquè cal analitzar amb detall la proposta que acaba de fer el govern ja que hi ha punts on han detectat divergències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: