Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, seu de la trobada d’alcaldes dels municipis de la línia 4 de Renfe

L’Ajuntament de Vilafranca convocarà properament una trobada amb els alcaldes dels municipis afectats de la línia 4 de rodalies Renfe.

Amb l’arribada de l’AVE s’han saturat les vies d’entrada a Barcelona al tram entre l’Hospitalet i Sants, cosa que ha incrementat en prop d’un 20% la durada del trajecte entre Vilafranca i la capital catalana els dies que no hi ha incidències destacades. Ho recull la moció que us informàvem que van aprovar al ple de dimarts al vespre els sis grups municipals de l’Ajuntament unànimement, a proposta d’Iniciativa Verds – Esquerra Unida. A l’increment del trajecte per culpa de l’AVE s’hi afegeixen els retards que es continuen produint dia si dia també. Sense anar més lluny aquest mateix dijous. A causa d’una fallada elèctrica entre les estacions de Cornellà de Llobregat i Castellbisbal durant tot el matí s’han registrat retards a la línia de rodalies que passa pel Penedès en alguns casos de més de vint-i-cinc minuts. Fins i tot, en alguna franja horària s’han pogut veure trens de mitjà i llarg recorregut, en detriment dels combois habituals de rodalies. I és que, segons es desprèn del text de la moció, si es quantifiquessin econòmicament, encara que fos en relació al salari mínim interprofessional, els milers i milers d’hores de temps personal i laboral perdudes en els dos darrers anys “es pot assegurar que les pèrdues serien milionàries”. Per tot plegat, Vilafranca convocarà una trobada amb tots els alcaldes dels municipis de la línia 4 de rodalies RENFE per fixar estratègies comunes davant del continuat mal funcionament del servei i perquè els organismes competents hi adoptin mesures d’una vegada per totes. En els propers dies els ajuntaments afectats coneixeran l’acord adoptat, que insta finalment la delegació del govern central a informar els representants locals de quina és l’actuació que es preveu per solucionar la situació. La moció i els darrers retards, d’avui mateix a la Renfe arriben, paradoxalment, a una setmana dedicada a la mobilitat sostenible i segura on les consignes per part de l’administració són que es deixi enrere el vehicle privat i es faci ús del transport públic. Entre les queixes, fora de càmera, que s’ha trobat un equip de Vilafranca Televisió aquest matí n’hi ha moltes en aquest sentit: se’ls diu que agafin el tren, però ve amb demores i sempre hi ha complicacions afegides.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: