Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Col·lectiu Bosc Verd no assistirà a la presentació de la proposta definitiva del Pla Director de l’Alt Penedès

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Ecologistes de Catalunya) ha fet públic a través d’un comunicat el seu desacord amb el document final del Pla Director de l’Alt Penedès, aprovat fa uns dies per la Generalitat. Per posar de manifest el seu malestar amb el text final, i amb l’esperit d’aquest document, no assisteixen a la presentació.

Bosc Verd especifica que ha participat en totes les reunions convocades i han presentat al·legacions en les fases d’exposició pública, mostrant la seva disconformitat amb els criteris d’execució de la proposta i de la seva resolució tècnica. Consideren que el PD potencia la comarca com a corredor d’infrastructures i com a espai per al creixement urbanístic, imposant-se al potencial agrari, forestal i turístic. L’escassa concreció jurídica sobre la preservació dels espais naturals i la nul·la existència de mesures de cooperació reals entre municipis accentuen el seu allunyament de la proposta.<br />En el comunicat especifiquen que, malgrat tot, el PD compta amb el vist-i-plau de la majoria dels membres del Consell Eco Social i de tots els grups polítics comarcals. Bosc Verd ha decidit que en aquesta escenificació final del Pla Director no hi volen ser; i diuen tenir-ne prou.<br />Així, diuen tenir-ne prou de veure com un Pla Director urbanísticament expansiu i devorador del territori és venut com una proposta sostenible que potencia la vinya i el paisatge. Segons dades del PD, a la comarca encara tenim més de 700 hectàrees de sòl residencial i més de 500 Ha de sòl industrial pendent de desenvolupar i d’executar entre tots els municipis (segons dades 2006).

Ja en tenen prou de veure com s’encobreix el 4t cinturó sota el desdoblament de la N-340, l’autovia paral·lela a l’AP7 o la nova autovia entre la Granada i Abrera. <br />Ja en tenen prou de veure com es projecten més autovies per justificar el Centre Integral de Mercaderies (CIM) de l’Arboç o per justificar la mobilitat basada en els cotxes i el camions, oblidant en un racó el transport públic de les persones i les mercaderies.<br />Ja en tenim prou de veure com els mateixos grups polítics comarcals que donen suport al PD, l’incompleixen. Només cal veure què ha passat amb els planejaments urbanístics del barri de La Bleda o de les Guixeres de Vilobí, on el PD proposava mantenir el seu caràcter rural i dispers, i ara s’han convertit en noves zones d’urbanització sense contacte amb l’entorn natural que les envolta.  <br />Per tot plegat, el Col·lectiu Bosc Verd fa pública la seva intenció de no assistir a la presentació del Pla Director i sol·licita al Consell Comarcal de l’Alt Penedès que convoqui d’una vegada el Consell Eco Social, ja que fa gairebé un any que no es reuneix per parlar de les temàtiques ambientals pendents i de les futures.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: